Jadłospis 13-17/01/25 |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek |
Zupa mleczna z makaronem, bułeczka wrocławska z masłem, kabanosy drobiowe, papryka |
Krupnik z kaszą jęczmienną, pulpety z indyka w sosie koperkowym z kaszą bulgur, ogórek kiszony, kompot owocowy |
Chałka z masłem i dżemem, mus owocowy, kakao |
Wtorek
|
Parówki z szynki, chleb żytni staropolski, ketchup, ogórek, bawarka |
Zupa jarzynowa, gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z pomidora, woda z cytryną i miętą |
Kasza manna z polewą truskawkową, banan |
Środa
|
Kanapki robione przez dzieci: pieczywo z masłem, szynka pieczona (wyrób własny), twarożek, jajko gotowane, rzodkiewka, kalarepa, kakao |
Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami, makaron z białym serem i truskawkami, polewa jogurtowa, sok jabłkowy tłoczony
|
Chleb baltonowski z pastą rybną, ogórek kiszony kiełki, herbata z imbirem i cytryną
|
Czwartek
|
Owsianka z owocami na mleku, zapiekanki z żółtym serem i rukolą, pomidor, |
Zupa grochowa, udko z kurczaka z ryżem parabolicznym, surówka z pora, marchewki i jabłka, kompot owocowy |
Paluch wyborowy z twarożkiem straciatella (wyrób własny), gruszka, herbata rumiankowa |
Piątek |
Jajecznica ze szczypiorkiem, chleb domowy z masłem, marchewka, ogórek, bawarka |
Krem z białych warzyw z ziarnem słonecznika, pieczony filet z miruny z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej, herbata owocowa |
Chleb słonecznikowy z pastą z ciecierzycy i suszonymi pomidorami (wyrób własny), pomarańcze, herbata zbożowa na mleku |
Woda mineralna dostępna jest w każdej grupie na życzenie dziecka.
Dzieci bezmleczne zamiennie za produkty mleczne otrzymują napoje roślinne, herbatę, zupy bez śmietany.
Szczegółowy jadłospis wywieszany jest w głównym holu.